Dania muszą być bardzo dobrze przygotowane, jeśli mają trafić na stół. Najwięcej starań jest wtedy kiedy są one podawane dla ważnych gości lub w lokalu takim jak restauracja. Wtedy nie może być o mowy o żadnym przewinieniu w kuchni. W domu także trzeba starać się żeby potrawy były smaczne i domownicy chcieli je jeść. Jedną z tajemnic gotowania znana od lat są przyprawy. To takie produkty świeże lub suszone które nadają bardzo dobry smak potrawom. Bez nich tak naprawdę jedzenie nie istnieje. Każda przyprawa jest inna, dlatego tez trzeba wiedzieć jaka do czego pasuje. Wszystkiego się można nauczyć ponieważ w sklepach są książki które mówią o tym jak przyprawa jaki smak nadaje potrawie. Kucharz uczący się gotowania przede wszystkim musi posiąść taka wiedzę aby mógł być uznany w gronie kulinarnym. Często nawet w programach kulinarnych ujawnia się tajemnicę tego jak dania zostały stworzone oraz czym je przyprawiono. Do najbardziej znanych przypraw zaliczyć można sól pieprz, papryka, cukier, zioła oraz cynamon.

www.super-fit.pl

[Głosów:0    Średnia:0/5]

BRAK KOMENTARZY

ZOSTAW ODPOWIEDŹ