Zapotrzebowanie naszego organizmu na witaminy jest niezmienne w ciągu całego roku. Ważna jest wtedy odpowiednia suplementacja. Idealnym wyjściem są owoce i warzywa, lecz często w pośpiechu nie mamy czau na pokrojenie ich, bądź na przyrządzenie jakiejś sałatki warzywnej bądź owocowej. W tym może pomóc nam wyciskarka wolnoobrotowa. Możemy wycisnąć sok z dowolnie wybranych owoców lub warzyw. Wyciskarka to najlepszy sprzęt do przygotowania świeżych, naturalnych, gęstych soków.

Przeczytaj też: http://www.trenddecor.pl/ogrod-w-sloiku-stylowy-element-wystroju-wnetrza-jak-zrobic-go-samemu/

Z jakich warzyw i owoców można zrobić sok? 

Dowolność produktów jest różna. Wyciskarka poradzi sobie z warzywami liściastymi, ziołami, a nawet z trawą pszenną i jęczmienną. To sprzęt, który równomiernie zgniata warzywa i owoce, a następnie przepuszczaj  sok przez ceramiczne elementy, co jest kluczowe do zachowania cennych witamin i składników mineralnych. 

Dlaczego jest ona dobrym wyborem? 

Wyciskarka wolnoobrotowa to urządzenie do przygotowywania świeżych napojów z warzyw i owoców. Nie używa ona wysokich obrotów ani metalowych tarcz, dzięki czemu nie doprowadza do utlenienia soku. Jest on precyzyjnie on wyciskany. W sokowirówce proces ten odbywa się inaczej przy czym sok pozbawiany jest różnych właściwości odżywczych.Podczas wyciskania w wyciskarce nie giną enzymy, wirantyoksydanty, witaminy i inne cenne składniki, które oczyszczają organizm i dotleniają go. Świeże soki warzywno-owocowe z dodatkiem zielonych liści, natki, kiełków są bombą witaminową i odżywczą. 

Zalety wyciskarki do soków

Poprzez wyciskarkę mamy dostęp do świeżo wyciśniętych soków, które posiadają wiele wartości odżywczych. Zaletą wyciskarek jest także fakt, iż nie napowietrzają one soku, dzięki czemu nie ulega on utlenieniu i nie trzeba spożywać go zaraz po wyciśnięciu. Największą zaleta wyciskarek jest jednak to, że nie poddają one warzyw i owoców żadnym temperaturom podczas wyciskania. Sok można wycisnąć nawet z najmniejszych i trudnych do wyciśnięcia owoców, warzyw oraz z ziół. Dodatkową zaletą jest to, że owoce mogą być poddane homogenizacji co znaczy, że można uzyskać z nich pyszny pełnowartościowy mus. Jest on świetny dla dorosłych, ale także dla dzieci.

Źródło: https://www.kupiecka.pl/

[Głosów:0    Średnia:0/5]

BRAK KOMENTARZY

ZOSTAW ODPOWIEDŹ